Zgodovina

Boris Drolc je svojo poklicno pot v zavarovalništvu začel v podjetju Agent D&K ekskluzivna Zastopniška agencija Zavarovalnice Adriatic d.d.v letu 1997.

Potem se je v letu 1999 zaposlil v Zavarovalnici Adriatic d.d. kot univerzalni zastopnik za vse vrste zavarovanj, v letu 2006 pa presedlal v zavarovalnico Tilia d.d..

Z bogatimi izkušnjami je v letu 2009 ustanovil Zavarovalno zastopniško agencijo Agent tim d.o.o. kjer sta si solastništvo delila še z enim vrhunskim zastopnikom.  Imela sta zaposlenih deset zastopnikov za sklepanje zavarovanj. Dejavnost so dopolnjevali tudi z registracijo motornih vozil.

Po dobrih desetih letih poslovanja in sklepanja zavarovanj za vse slovenske zavarovalnice v solastniškem podjetju oziroma po vse skupaj več kot 20ih letih zavarovalništva pa se je Boris Drolc odločil narediti korak naprej. Ustanovil je podjetje Zavarovanja Drolc, ki je zdaj po novem tudi družinska agencija, saj je k sodelovanju povabil tudi sina Luko Drolca.

Luka Drolc ima prav tako izkušnje na podlagi zavarovalniških zastopniških poslov, saj sta oba starša v zavarovalništvu že celo življenje, on sam pa je leta 2018 pridobil individualno licenco za sklepanje zavarovanj pri Agenciji za zavarovalni nadzor.

Pridobila sta vse ustrezne licence Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje te dejavnosti in pričela s sklepanjem zavarovanj. Danes se v podjetju Zavarovanja Drolc lahko zavarujete za skoraj karkoli pri vseh slovenskih zavarovalnicah.